Какво е лазерна епилация?

Eстетически предимства:

 • Дълготраен ефект
 • Високо самочувствие
 • Гладка кожа
 • Край на врасналите косъмчета
 • Край на болезненото обезкосмяване

Безспорно един от най-ефективните и удобни методи за премахване на нежелано окосмяване е лазерната епилация.

Лазерната епилация в естетичен център КООП Флорал се извършва с последно поколение сертифицирана апаратура, който съчетава в себе си предимствата на диодна 808 – 810nm, александритна 755nm и YAG 1064nm технологии в лазерните системи. Всяка от трите дължини на вълната до различните структури в космения фоликул.

Класическата дължина на вълната в лазерната епилация 808 – 810nm предлага дълбоко проникване в космения фоликул, висока средна мощност и по-висок интензитет. Подходяща за третиране на зони с прекомерно окосмяване като крака, ръце, гръб. Това е и най-широко приложимата работна дължина на вълната. Подходяща за всеки тип кожа и приложима при всички зони на окосмяване.

755nm Александрит – тази работна дължина е изключително подходяща за по-финни и светли косми, които не се повлияват достатъчно ефективно от диодния лазер. Дължината прониква в повърхностните слоеве на кожата, което я прави най – подходяща за третиране на зони като горна устна и друго деликатно окосмяване по лицето.
1064nm дължина на работната вълна се характеризира с по–ниско усвояване на вълната от меланина, което я прави подходяща за третиране на по-тъмни кожи, дори и такива с тен. В същото време лазерната енергия прониква дълбоко в космения фоликул, което прави YAG дължината перфектна за работа в зони с дълбоко разположено окосмяване като интим и подмишници.

Трансформацията в топлинна енергия спира растежа на космите като унищожава околните стволови клетки, осигурявайки по-дълготрайно решение за епилация.
По тази причина чрез апарата се постига безопасна и високо ефективна епилация. Процедурата е подходяща за всеки фото – тип, гарантира дълготраен ефект и спестява време и средства.

Изготвяне и поддържане на индивидуален клиентски профил осигурява последователност в използваните параметри и спомага за постигане на оптимални резултати при всеки един клиент.

Подготовка преди лазерна епилация:

Светлинният лъч е насочен към пигмента в косъма, а не в кожата. По тази причина колкото е по-голям контрастът между цвета на кожата и космите, толкова по-успешна ще бъде процедурата. Въпреки че технологиите са напреднали, се препоръчва ограничение в излагането на кожата на слънце в период от две седмици преди и след процедурата.

Преди всяка процедура, както и между процедурите, космите в зоната, която се третира, трябва да бъдат премахнати чрез самобръсначка или крем депилатор. Не се препоръчва обезкосмяване с кола маска или епилатор.

Необходими процедури:

Броят на необходимите процедури зависи от различни фактори, като дебелина и цвят на окосмяване и кожа. По-плътните и тъмни косъмчета се повлияват по-бързо. Обикновено са необходими между 6 и 8 процедури на зона за жени и между 8 и 10 за мъже. Те се правят с интервал от 35 до 45 дни, според избора на място за третиране. След приключването на всички сесии, се извършват процедури за поддръжка през 6 - 12 месеца.

Какво е усещането?

При лазерната епилация се усеща леко, напълно поносимо боцкане. Непосредствено след процедура може да се наблюдава леко зачервяване (папули), което отшумява до 1-2 часа след процедурата. Ефект се наблюдава още след първата процедура, растежа се забавя, косъмчета се разреждат и изтъняват.

Противопоказания:

 • бременност и кърмене
 • херпес
 • екзема, дерматит, обриви
 • фоточувствителни медицински процедури
 • диабет
 • онкологични заболявания
 • скорошно излагане на слънце
 • извършване на процедурата върху кожа с много тъмен тен води до повишен риск от изгаряне
 • скорошно ексфолиране на кожата (1 седмица преди терапията).

Ние ще ви направим безплатна консултация, но която ще уточним необходимите процедури, спрямо пигмента на кожата и косъма.

Хареса процедурата?

Побързай и запази час!

Свободните ни часове свършват бързо!