От векове насам, розата е най-разпознаваемият български символ. Българското розово масло е ненадминато по качество в цял свят, поради природните и климатични дадености, които гарантират отлични условия за отглеждане на култивираната роза Демасцена – казанлъшка маслодайна роза. Благодарение на съхранения опит през вековете розопроизводителите в България са усъвършенствали процеса на двойната дестилация с водна пара и свеж розов цвят, като метод за получаване на висококачествено розово масло. Днес розовото масло е известно като „течното злато” на България, съдържащо повече от 300 ценни субстанции с уникален ефект върху човешкия организъм. За производството на един грам розово масло са нужни повече от 1 000 цветчета. Основните съставки на Българското розово масло за висши алколхоли (елеоптени), парафинов хидрокарбон (стеароптени) и много микроелементи. Тяхната пропорция дава на Българската маслодайна роза богат и дълготраен аромат.

Розата е истинско оръжие в грижата за кожата. Красивото цвете е основна съставка в голям брой продукти на козметичната индустрия, а и е една от най-големите гордости на България.

Предимства на розата в козметиката:

1. Най-големият приятел на кожата
Розите се използват едновременно в козметични продукти за почистване и за хидратиране, тъй като овлажняват и тонизират кожата естествено. Имат успокояващо, антисептично, стягащо и противовъзпалително действие. След употреба на козметика с рози кожата остава мека, свежа, възобновява се блясъка, озарява се тена, намаляват признаците на умора.

2. Ефикасна в борбата с бръчките
Цветовете от рози имат свойството да запазят кожата по-млада за по-дълго време и са добре познати в борбата със стареенето. Розовата вода, използвана ежедневно за дълъг период от време, дава видими резултати. Етеричното масло от рози е богато на есенциални мастни киселини и антиоксиданти, които „втвърдяват“ кожата и правят появата на бръчки много по-трудна.

3. Идеална за чувствителна кожа
Розовата вода и масла успокояват зачервявания и кожни раздразнения, които са много характерен белег на чувствителната кожа.

В естетичен център КООП Флорал предлагаме розово масло и розова вода, произведени от наше междукооперативното дружество. Розоварната разполага с висок клас медни дестилационни съоръжения, благодарение на които произвежданите продукти притежават силен и естествен аромат и отлично качество. Произвежданото розово масло е сертифицирано с марката „Българско розово масло“. Продуктът сертифициран с произход от ЕС, предлаган на пазара като Защитено Географско Указание. Произвежданата флорална вода от роза Дамасцена е с високо съдържание на розово масло.

Хареса процедурата?

Побързай и запази час!

Свободните ни часове свършват бързо!