Основна причина за портокаловата кожа е целулитът, който се наблюдава при 80% от хората в днешно време. Целулитът е заболяване на съединителната тъкан, което не винаги е обвързано с теглото. Представлява патологично и безвредно състояние на кожата, при което се наблюдават лезии, неравности и вълни, което често води до естетичен дискомфорт.

Причините за появата на целулит са различни и често в комбинация от следните фактори:

  • Структурни изменения на кожата
  • Изменения в преградите на съединителната тъкан
  • Нарушения в тъканното кръвоснабдяване
  • Хормонални промени
  • Генетично влияние
  • Хранителен режим и физическа активност
  • Стрес

 

Стадии и степени на целулит:

В зависимост от начина на класифициране стадиите и степените на целулит могат да варират. Обикновено за описването на протичането на образуването на целулит се използват четири стадия, които приблизително съвпадат и със степените на целулит.

Първи стадий:

При първи стадий на целулит са налице предимно циркулаторни нарушения свързани със забавяне на кръвообращението, лимфотока и натрупване на течност в подкожната тъкан. Външно кожата няма видими изменения, но при хващане на кожна гънка се наблюдава неравен релеф и трапчинки. Този стадии е най-благоприятен за предприемане на мерки за предотвратяване на по-нататъшно развитие на целулит.

Втори стадий

При втори стадий на целулит застойните процеси и отокът в кожата се задълбочават, а с тях и натоварването върху венозната и лимфната система. Мастната тъкан се уплътнява, а по кожата започват да се образуват неравности. Неравностите и хлътванията по проблемните зони стават значително видими при стягане на мускулите или в изправено положение на тялото.

Трети стадий

При трети стадий на целулит мастните натрупвания и отокът в тъканите притискат капилярите и предизвикват нарушения в кръвооросяването на кожата. Започват процеси свързани с разрастване на съединителна тъкан, които капсулират струпванията от мастни клетки, образувайки малки възелчета. Кожата изглежда неравна, бледа, често се получават кръвоизливи и синини, които изчезват бавно. След този стадии премахването на целулитът става изключително трудно.

Четвърти стадий

При четвърти стадий на целулит се задълбочават процесите от третия стадий, а образуването на съединителна тъкан продължава. Малките възелчета се обединяват в отделни плътни участъци. Кожата в засегнатите зони е бледа, хладна с нездрав вид. Целулитът е силно изразен по всички засегнати части от тялото, а при захващането на кожата той е твърд и уплътнен. При притискането му често се усеща болезненост.

Лечение на целулит - методи за премахване

Най-добрата стратегия за ефективно премахване на целулит и лечение на проблема е да се съчетаят няколко средства и различен вид процедури. По този начин резултатът от боба с целулита ще е много по-добър и траен. В основата на борбата с целулита е правилното хранене и двигателен режим, а процедурите се ползват успоредно, като спомагателно средство. По този начин се гарантира трайно намаляване на мазнините и премахване на целулита.

В естетичен център КООП Флорал предлагаме индивидуални програми, съобразени със състоянието на всеки клиент. Програмите включват консултация с изготвяне на хранителен режим от диетолог и прилагане на апаратни процедури, които са:

  • Радиочестотен лифтинг - редуцира мастната тъкан, дренира третираната зона, изглажда портокалова кожа, стяга и моделира.
  • Мускулната стимулация - спомага изгарянето на мазнини, изграждане на протеинови влакна и увеличава обема на мускулите.
  • HI-FU 7D – високо фокусиран ултразвук се бори с отпуснатата кожа и натрупвания на мастна тъкан. Изключителен метод с голяма ефективност, спомагащ за най – упоритите мазнини.

 

Знаем, че като изглеждаме по-добре, се чувстваме по-добре. Запишете час за безплатна консултация и заедно ще изготвим най-подходящия план за борба с упоритите мазнини.

Запишете час за безплатна консултация чрез бутона по-долу.

Хареса процедурата?

Побързай и запази час!

Свободните ни часове свършват бързо!