Всички знаем, че водата играе водеща роля за функционирането на всяка една система в човешкото тяло – от регулирането на температурата до лубрикацията на ставите. Основните ползи от водата са:

1. Подпомага мозъчната дейност
Основната функция на мозъка е изпращането на сигнали към останалите части на тялото посредством нервите. Без нормални нива на вода и електролити, телесните клетки не могат да получават и обработват тези сигнали. Недостатъчният прием на вода може да повлияе мозъчната дейност и да доведе до умора, проблеми с концентрацията и запаметяването, загуба на краткосрочна памет.

2. Регулира телесната температура
Хидратацията е тясно свързана с регулиране температурата на тялото. Изпотяването например е основният начин за охлаждане. Дехидратацията потиска способността на организма да произвежда достатъчно пот, затруднявайки по този начин оптималното му охлаждане. Постоянната липса на достатъчно вода е рисков фактор за различни болестни състояния, сред които и топлинен удар, който често може да бъде фатален.

3. Подобрява функцията на ставите
Поддържа ставите овлажнени и еластични. Синовиалната течност, която намалява триенето между ставните хрущяли, е съставена предимно от вода. Ето защо, недостатъчният прием на вода предизвиква болки в ставите. Наличието на по-малко течност в ставите води до триене и възможно възникване на възпалителни процеси, особено при хората, страдащи от артрит.

4. Спомага за регулиране на теглото
Редовният прием на достатъчно течности подобрява метаболизма, което от своя страна е бариера пред натрупването на излишни килограми. Поемането на достатъчно количество вода, особено преди ядене, често бива включвано в програмите за стопяване на килограми.

5. Подобрява вида и здравето на кожата
Достатъчният прием на вода поддържа кожата мека и добре хидратирана. Добре известно е, че кожа с добър тургор (еластичност), възвръща по-бързо първоначалното си положение след подръпване, докато при оскъдно хидратираната кожа това става по-бавно. Очевидно е, че поемането на нужното количество течности придава повече еластичност на кожата, помагайки й да изглежда по-добре. Това обаче далеч не е единственото условие за свеж вид на кожата – генетичният фактор и начинът на хранене също играят съществена роля.

6. Подобрява физическата кондиция
Недостатъчният прием на вода пречи на хората, които се занимават с активна физическа дейност. Тя е абсолютно задължителен елемент при тях, от който в голяма степен зависят и постиженията при спортисти и атлети. Оскъдната хидратация повлиява дейността на мускулите, намалявайки силата и издръжливостта им.

Ние от естетичен център „КООП Флорал“ избрахме и препоръчваме на нашите клиенти минерална вода Горна Баня 1.

Ниската минерализация позволява минерална вода Горна баня да се употребява всеки ден, а ниското съдържание на Флуор я прави достъпна за консумация и от деца.

Известна от векове, минерална вода от изворите в Горна Баня е изследвана за първи път в края на миналия век от А. Тегартен . Тя е една от водите в България с най-малко разтворени минерални вещества със стабилен физико-химичен състав и свойства; бистра, безцветна, без мирис, с приятен вкус, които не се влияят от промените през четирите годишни сезона.

Това е една великолепна вода – вкусна, пивка, с изключително висока природна чистота, мека, запазваща качествата и показателите си най-малко две години при технологически правилно бутилиране.

Основни физико-химични показатели:

  • pH 9.90
  • Електропроводимост – 169 µs/сm
  • Обща минерализация -142.85 mg/ L

Показания за лечение и профилактика:
От направени проучвания и изследвания при употреба на минерална вода Горна Баня пациенти  получават подобрение при  лечение на стомашно-чревни заболявания (стомашна и дуоденална язва, гастрити, перидуодените и др., протичащи с повишена киселинност); заболявания на черния дроб, жлъчните пътища и бъбречно-урологични заболявания. Препоръчва се при профилактика и лечение при подагра, оловни, манганови и други интоксикации. Инхалации при алергични заболявания – самостоятелно или с приготвени с нея отвари от билки.

Хареса процедурата?

Побързай и запази час!

Свободните ни часове свършват бързо!